Actualitat - Ens divertim a l’escala de braquiació - 14/11/2017

Ens divertim a l’escala de braquiació, Col·legi Sant Josep Gràcia

Aquest curs hem estrenat una escala de braquiació per als nens i nenes de la Llar d’Infants i d’Infantil.

El repte és passar tota l’escala braquiant. Per aconseguir-ho hem de practicar molt, primer hem d’aguantar penjats una estoneta i balancejar-nos sense por. En aquest moment ja estem preparats per començar a braquiar.

 

Per què fem braquiació?

 

Segons el mètode d’estimulació primerenca de Glenn Doman, dintre del Programa del Desenvolupament Bàsic (PDB), és important el gateig i reptar perquè ajuda, amb la pràctica del patró creuat (dreta-esquerra), a desenvolupar la lateralitat dels nens.

Amb la seva pràctica de la braquiació es desenvolupen els músculs pectorals i els de l’espatlla, i alhora treballem la coordinació oculomanual. Però no només això, sinó que també es desenvolupa la força per a la posterior adquisició de la pinça i això implica la preparació per tal que el nen comenci a escriure utilitzant la mà de la seva dominància lateral en agafar el llapis.

En definitiva, totes aquestes pràctiques tenen com a finalitat l’estimulació del cervell dels nens per tal de crear connexions neuronals, quantes més millor.

En la nostra metodologia didàctica ens assegurem que tots els alumnes de la Llar i d’Infantil practiquin aquestes tècniques d’estimulació, de manera sistemàtica.

I el millor de tot és que als nens els hi encanta!